"nyugodtan legyünk együtt, de ne ennyire"

Két leszbikus pár egy szeptemberi keddi napon a Rudas fürdőt választotta programja helyszínének . A török fürdő részen, az egyik pár egymás ölében ült, a másik a szemközti 40 fokos vízben, egymás mellett. Beszélgetésünk során, a párom adott egy puszit a homlokomra, erre a mellettünk levő, egyébként meztelen 30-40 év körül nő nem tudta szó nélkül hagyni, így oda ordított, hogy ennek nem itt van a helye.

Párom természetesen nem hagyta ennyiben, így visszaszolt, hogy mi van, homofób vagy? Erre az érintett nő az úszómester segítséget kérte és oda irányította a másik, egymás ölében ülő párhoz, akiknek azt mondta, hogy legyenek nyugodtan együtt, de ne ennyire, mert ebben az intézményben csak a hetero párok jelenléte az elfogadott. Ez után, mikor felsőbb szerveket kértünk, több látogató is oda jött hozzánk, hogy szégyen ez az eljárás és hogy nagyon sajnálják, hogy Magyarországon egy női napon problémát jelent, hogy nem heteroként látogatjuk az intézményt.

Még egy leszbikus párra találtunk az események kapcsán, akik szinten kikérték maguknak ezt az ügymenetet. Felsőbb vezetéssel természetesen nem beszéltünk, mivel a női napra hivatkozva nem jöhettek be, végül a diszkrimináló úszómester a 3 leszbikus pártól bocsánatot kért, de a megalázását, amit át kellett élnünk, nem tudtak semmissé tenni, illetve az értékes egy órát se, amit fürdőzés helyett a jogaink melletti kiállásra fordítottunk. Soha többe be nem tesszük a lábunkat a Rudas fürdőbe, a női napom meg pláne.

Hozzászólások