"ti amúgy is rossz buzik vagytok"

Barátaimmal december 24-én hajnalban (04:10 körül) egy bulit követően úgy döntöttünk, hogy betérünk a budapesti Deák Ferenc téren levő KFC gyorsétterembe. Rendelésünket felvették, majd egy asztalhoz leülve várakoztunk, amíg az elkészül.

A négyfős társaságból hárman meg is kaptuk a rendelt ételeket, ám az egyik hölgynek 30 perc elteltével sem sikerült elkészíteni a rendelést. Ezt szóvá is tettük, mire kihozták az ételt. A barátnőnk már nem kérte, ezért a pénzt visszaadták a pénztárnál. Elkértük a panaszkönyvet, amibe rögzítettük a történteket. Az étteremvezetőtől szerettünk volna aláírást kérni a jegyzőkönyvre, mire azt a választ kaptuk, hogy majd megkapjuk postán. Ezután távozni készültünk az étteremből. Az éppen dolgozó biztonsági őrnek, aki addig is figyelt minket, ez szemet szúrt, majd ezt szóvá tette, megjegyezve, hogy "Ti amúgy is rossz buzik vagytok". Ezt mi kikértük magunknak, hogy ezt mégis milyen alapon gondolja, majd távozni készültünk az étteremből. Mivel sértve éreztem magamat, ezért készítettem mobiltelefonommal egy fotót a biztonsági őrről, aki erre felháborodottan megindult felém, hogy "azonnal töröljem ki a képet", a barátom állt közénk, és védett meg. Amikor ki szerettünk volna menni az étteremből, az ajtókat az üzletvezető az orrunk előtt zárva tartotta, "az étterem területén nem lehet fotókat készíteni" kijelentéssel addig nem engedett ki minket, amíg ki nem töröltem az őrről készített fényképet.

Az éttermet elhagyva barátaimmal a kb. 50 méterrel arrébb lévő Starbucks kávézó előtt dohányoztunk, majd észrevettük, hogy a biztonsági őr és az étteremvezető is az étterem elől szólogat be nekünk. Mi rendőrt szerettünk volna hívni, mire ők kiröhögtek minket, hogy "csak nyugodtan".

Hozzászólások