iskola

Az eset Újpesten történt, a Bródy Imre Gimnáziumban. Amikor bementem a napközis táborba, akkor elkezdtek a hátam mögött rólam beszélni, hogy én egy „mocskos buzi" vagyok ezután a tábortársam beszélt velük, hogy hagyjanak engem békén.

Megvárták, amíg 15:30 lesz, ugyanis a tábortársam ekkor hagyja el a tábor területét. Azután a táborban elkezdték ordítani, hogy egy buzi vagyok, és ha megtalálnak, akkor megvernek. Persze ezután nagyon aggódni kezdtem. Úgyhogy mindezek után haza mentem azonnal és otthon elmondtam. A fiú és a lány tesóm is azt mondta, hogy igazuk van, a buzikat írtani…

Pécsi egyetemista vagyok, 33 éves, mozgáskorlátozott és epilepsziás. Egyházi kollégiumban élek.

Másságomat felvállalom, de nem hirdetem, hogy meleg vagyok. Tudom, nem eget rengető dolog, de mikor mosni szeretnék, kiírom a nevem kötelező mosási névlistára és rendszeresen kiírják a nevem alá. hogy "buzi". Már nem is szólok a vezetőségnek. Szóltam, de nem tettek ellene semmit.

A transznemű beküldő osztályfőnöke egy napon felhívta őt, hogy az iskolaigazgató személyesen beszélni szeretne vele. Az igazgató azt mondta neki, hogy vagy "fiúként" jár iskolába, vagy másik oktatási intézményt választ, nem tartotta szerencsésnek, hogy "választási évben egy transz diáklány egyházi iskolába járjon".

2017. szeptemberében új gimnáziumba kerültem (11. évfolyamba). Sajnos beleszeretem az egyik fiú osztálytársamba, (ő tudta, hogy meleg vagyok) és egyre jobban közeledett felém. Decemberben úgy éreztem eljött a pillanat, hogy elmondjam neki, szeretem. Legjobb barátok voltunk, azt mondta ez így is marad, de Ő nem szeret engem. Ezután nem szólt hozzám hetekig. Amíg jóban voltunk nagyon sok dolgot megtudott rólam. A vallomásom után szétkürtölte az iskolában, hogy meleg vagyok és vigyázni kell velem, mert minden fiúra "rakattanok".

Ekkor kezdődött el szóbeli zaklatás. Először csak…

Az egész abban az évben kezdődött, amikor felvállaltam, hogy lány szeretnék lenni. Amíg nem kezdtem el változni, nem foglalkozott vele senki, azonban miután egyre nőiesebb lettem és sminkeltem magam, megvert az egyik osztálytársam szilveszterkor.

Azóta pár haverjával verbálisan piszkálnak és sok más ember a suliból is beszólogat, durva módon. Azóta megint meglökdöstek és fenyegettek, hogy megvernek, néha telefonon is zaklatnak. Egy hónapja nem vagyok iskolában ezért, szerencsére az orvosom igazol. Amint a történet az igazgató tudomására jutott azt "javasolta" (inkább kijelentette…

Nemrégiben történt egy fővárosi jónevű gimnáziumban, hogy a tanárnő a társadalomtudományokhoz kapcsolódva felhozta a melegházasság kérdését, azaz inkább a témáról alkotott saját véleményét megkérdőjelezhetetlen tényként közölte. 

Kifejtette többek között, hogy az ilyenfajta házasságok legalizálása a társadalom halálával egyenlő. A homoszexualitás szerinte aberráció, helytelen, nem normális dolog. Az egy dolog, hogy humánusak vagyunk, és toleráljuk a másságot, de nem támogatni kéne, hanem határokat szabni. Szerinte ez a divat teljesen elfajult, nem lenne szabad legalizálni az efféle…