homofóbia

Budapesten a Margit hídnál 2021 augusztusában a barátnőimmel kézen fogva mentünk haza. Semmi különös nem volt, nagyon nevettünk valamin, amikor egy férfi ránk üvöltött, hogy rohadt buzik.

16 éves korom óta meleg vagyok, ezért a család gyűlöl és különböző módokon tudomásomra hozzá ezt. Lelkileg nagyon össze vagyok zavarodva, mert nem tudom elhinni, hogy a saját családom nem tud elfogadni. Például olyan megjegyzések jönnek irányomba hogy "hülye buzi", "kár hogy megszültelek" , "ha ilyen vagy ugorj a vonat alá" és ezekhez hasonlók.

Pécsi egyetemista vagyok, 33 éves, mozgáskorlátozott és epilepsziás. Egyházi kollégiumban élek.

Másságomat felvállalom, de nem hirdetem, hogy meleg vagyok. Tudom, nem eget rengető dolog, de mikor mosni szeretnék, kiírom a nevem kötelező mosási névlistára és rendszeresen kiírják a nevem alá. hogy "buzi". Már nem is szólok a vezetőségnek. Szóltam, de nem tettek ellene semmit.

A gyakorikerdesek.hu-n próbáltam tájékozódni a melegséggel kapcsolatban, mert nagyon kevés információ jut csak el hozzám, és minden morzsájára kíváncsi vagyok. Persze, az én hibám, hogy ezzel az oldallal próbálkoztam, amikor köztudottan nem túl magas színvonalon is folynak ott beszélgetések, de ettől függetlenül már sokszor találtam okos megoldást a problémáimra az ottani kommenteket böngészve.

Sajnos a melegséggel, biszexualitással kapcsolatos topikokban undorító stílusú, megvető, megsemmisítő kommenteket is találni jó számmal, ami engem nagyon kiábrándított. Voltak, akik tényleg…

2012. novemberétől jártam egy, a Miskolci Munkaügyi Központ által támogatott szakmai tanfolyamra. 2013. áprilisában Miskolcon a Fő utca térkövezésén vettem részt, mint szakmai gyakorlat.

Az egyik "kolléga" a nyílt utcán hangosan megjegyezte, hogy vigyázzatok, mert ez a gyerek nagy homokos, miközben rám mutatott. Egy pasival él párkapcsolatban évek óta, tette hozzá. Azóta minden munkatársam ezzel élcelődik hogy igaz, hogy meleg vagy? Milyen a fasz végébe beleülni?, satöbbi. Hiába szóltam a tanfolyam szervezőnek, hogy emiatt nem szívesen dolgozok ezekkel az emberekkel, annyit kért,…

Pár hónapja történt az eset. Egy népszerű kávézóban szerettem volna a partneremmel ebédelni.

A felszolgáló elég hamar nekiállt kommentálni a pultosnak másságunkat, pedig nem voltunk feltűnőek. Szerencsére a pult mögött álló hölgy nem osztotta a pincér nézeteit, ettől függetlenül az tovább folytatta. Emiatt inkább a teraszon fogyasztottuk el az ételt és hamarosan távoztunk is. Nemrégiben jártam arra és kiderült, az említett srác már nem dolgozik ott. Remélem a főnöke is hamar felismerte, hogy egy melegbarát kávézóban nem ilyen embert kéne alkalmaznia.

A Szent Korona Rádió 2016. június 2-án publikálta blogján a budapesti Jobbik sajtóközleményét, amelyben a jobboldali párt homofób kijelentéseket tesz és ellenzi a Pride felvonulást. Azt állítják, hogy 2018-tól nem engedik majd, hogy "Budapest vagy bármely hazai település utcáit ellepje az ilyen deviancia"

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom budapesti szervezete mély felháborodással értesült arról, hogy a fővárosban ismét vonulhatnak a beteg, deviáns emberek, kiegészülve az erőszakos rendezőikkel. A toleranciát csak hírből ismerő, „melegfelvonulásnak” nevezett visszataszító és…

Az ATV 2015-ös riportja szerint a Magyar Iszlám Közösség vezetője, Ahmed Kovács Miklós prédikáció közben homofób kijelentéseket tett. A vezető azt állította, hogy "a homoszexuálisok a lehető legmocskosabb teremtmények Allah teremtményei közül", illetve hogy egy muszlimnak soha nem szabad elfogadnia ezt "a betegséget, ezt a förtelmes, feslett dolgot. Azt is hozzátette, hogy egy muszlimnak nem szabad „szivárvánnyal színeznie” a profilképét a Facebookon, nem szabad éltetnie a melegeket és nem vállalhat szolidaritást velük.

A riport azt állítja, Ahmed Kovács Miklós szerint az egész…

Éppen a metró lejáratához mentem le egy barátnőmmel, ahol a biztonsági szolgálati emberei dolgoznak. Megnézték a bérletemet és mentem tovább, de hallottam, hogy utánam kiabálnak, hogy "köcsög". Nyilvánosan tették mindenki előtt és még mutogattak is, majd még egyszer utánam kiabáltak, hogy köcsög. Visszamentem, hogy tisztázzam, milyen jogon merik megsérteni az én személyiségemet mindenki előtt? Felelősségre vontam, majd jeleztem nekik, hogy most mivel ennyire sértettnek érzem magam emiatt, megyek a panaszirodába és jegyzőkönyvezek, hogy legyen nyoma. Ott a panaszirodában jelezték, hogy nem…

Egy közszolgálati TV-csatornán melegellenes propaganda ment főműsoridőben, melyben azt reklámozták, hogy a homoszexualitás gyógyítható és gyógyítandó, ráadásul több nemzetközi homofób szervezet is itt agitált. Egy meleg érdekvédelmi szervezet sem jelent meg a műsorban, pedig állítólag meghívást kaptak az LGBTQ+ szervezetek is... Katasztrofális ez a passzivitás és az a tény, hogy egyre több homofób jelenség látszik, ráadásul a nyugti homofób csoportok is itt tombolnak, mint ahogy az alábbi TV-közvetítésből is kiderül, számos melegellenes nyomtatott propagandaanyagot is készítenek,…

Oldalak